header blue orig

Eta temetés2

"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek."


In Memoriam
Dr. Nagyiványiné Bányai Eta
1948-2021.

Eta

 

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, kik ismerték, hogy életének 73. évében hosszan tartó betegségben elhunyt Dr. Nagyiványiné Bányai Eta, a Danubius Dog Klub Egyesület tiszteletbeli elnöke.
Egyesületünk alapítója és két egymást követő ciklusban elnöke volt. 8 éves elnöksége alatt kitartó és lelkiismeretes munkájával felvirágoztatta az egyesületet, rengeteg taggal gyarapodott a klub és pénzügyileg is nagyon sokat köszönhettünk neki. Munkáját rend és precizitás jellemezte.
Gyermek kora óta a Német Dog szerelmese volt, így egyesületi elnökként és tenyésztőként is - az Altóparti kennel tulajdonosaként - nagyon sokat tett a fajtáért. Az 1988-ban alapított kennelében számos kutya született, melyek csodálatos eredményekkel tették még híresebbé tenyészetét. Nagy szerelme 1997-ben az „Amon Dog” kennelben látta meg a napvilágot. Amon Dog Eros 'Buczu' eredményeit mind a mai napig nem sikerült magyar tenyésztésű és tulajdonú kutyának túlszárnyalnia. Legnagyobb sikereit tekintve WCh, EuCh, EuDDC Ch, német BJS, Amsterdam Winner és ezeken a kiállításokon mindenhol Fajtagyőztes is volt. Méltán büszke is lehetett rá.

Munkásságát fémjelzi, hogy 2010-ben Kétszeres Ezüstkoszorús Mestertenyésztő, 2012 végén Kétszeres Aranykoszorús Mestertenyésztő és 2013-ban a MEOE Életmű díjjal kitüntetett tenyésztője lett. A Danubius Dog Klub által pár napja megrendezett 2021. évi EuDDC kiállítás is Eta nevéhez fűződik, hiszen évekkel ezelőtt az általa írt pályázat alapján nyerte el Magyarország és azon belül egyesületünk a rendezés jogát. Sajnos egészségi állapota már sem a szervezésbe való bekapcsolódást, sem a részvételt nem engedte.

Most búcsúzunk Tőled, Eta!
Kívánjuk, hogy utolsó utad kisérje béke és megnyugvás!
Mindent köszönünk!

Danubius Dog Klub
vezetősége és tagjai

 DDK calligraphic layout

DDK calligraphic layout